ostale vijesti

Erste Plavi osvojio nagradu za najbolje društvo za upravljanje mirovinskim fondovima u Istočnoj Europi

Zagreb, 25. svibnja 2017.

Erste d.o.o. društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima (Erste Plavi) osvojilo je Institutional Investor Peer to Peer nagradu za najbolje društvo za upravljanje mirovinskim fondovima Istočne Europe. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje glasovanjem struke društvima za upravljanje mirovinskim fondovima kojima inovativni pristup upravljanju imovinom značajno doprinosi poslovnim rezultatima. Nagradu u 2017. godini je 17.svibnja dodijelio Institutional Investor Institute.

Nagradu je preuzela članica Uprave Senka Fekeža Klemen te ovom prilikom izjavila: „Jako smo ponosni na naša postignuća, a posebno na prinose koji su značajno uvećali mirovinsku štednju naših članova. Uvođenjem novih financijskih instrumenata i modela dodatno smo unaprijedili proces ulaganja.“

2016. godina bila je iznimno uspješna za Erste Plavi mirovinske fondove što pokazuju i najviši ostvareni prinosi u kategorijama A i C obveznih fondova, dok je Erste Plavi Expert zabilježio najviši prinos u kategoriji otvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova na domaćem tržištu. Prinosi su se kretali u rasponu od 6-13% ovisno o vrsti fonda.

Društvo nastoji kontinuirano unaprijediti upravljanje imovinom članova i pružiti što kvalitetniju uslugu. Uvođenjem novog softvera za upravljanje rizicima dodatno je poboljšano mjerenje i praćenje tržišnih rizika te analiza ostvarenih rezultata. Svoju inovativnost Društvo je potvrdilo i prvim online zahtjevom s potpuno digitalnim načinom učlanjenja u dobrovoljni mirovinski fond. Popunjavanjem zahtjeva automatski se generira uplatnica s 2D kodom koja omogućuje jednostavno plaćanje putem mobilnog bankarstva – “Slikaj i plati”. Dodatno, modernizirana web stranica na jednostavan način prikazuje sustav obvezne i dobrovoljne mirovinske štednje, pomaže odabrati najbolje opcije obvezne mirovinske štednje te nudi korisne alate koji interaktivno educiraju o važnosti dobrovoljne mirovinske štednje. Web alati pomažu i u planiranju dodatnog izdvajanja za mirovinu i odabiru odgovarajućeg štednog modela.

Eastern Europe Award2