Erste Plava liga

Pomaže malim sportašima da postanu i ostanu najbolji!

Hrvatski učenici osvojili četiri medalje na 13. svjetskoj geografskoj olimpijadi

Erste Plavi ponosan je što je i ove godine bio sponzor mladih geografa.

Na upravo završenoj 13. geografskoj olimpijadi održanoj u Beijingu, NR Kina od 16. do 22. kolovoza naši učenici Luka Banović (Gimnazija Andrije Mohorovičića, Rijeka), Petar Suman (Gimnazija Lucijana Vranjanina, Zagreb), Juraj Vladika (5. gimnazija, Zagreb) i David Zima (Isusovačka klasična gimnazija, Osijek) osvojili su brončane medalje.

U konkurenciji učenika iz 45 država naši učenici osvojili su izvrsne rezultate na natjecanju koje uključuje pismeni ispit, terenski ispit i multimedijalni ispit koji se pišu u rasponu od čak četiri dana, te se svi kućama vraćaju s olimpijskim medaljama.

Hrvatski tim na Geografskim olimpijadama sudjeluje od 2010., te je na svim dosadašnjim natjecanjima osvojio ukupno 19 medalja od mogućih 24, te su naši mladi geografi među najboljima na planeti.

Iskrene čestitke našim geografima!

Počinje četvrta sezona Erste Plave Lige

Kvalifikacijskim natjecanjima u Osijeku i Splitu (27. i 28. travnja) započinje četvrta sezona Erste Plave lige, jedinstvenog atletskog natjecanja osmoškolaca na kojem je u prve tri godine sudjelovalo više od 12.000 učenika.

„Radimo ovo natjecanje jer se u Hrvatskoj pokazala potreba i prostor za nečim sličnim. Kako bismo što bolje povezali sve zainteresirane, od ove godine imamo i Klub roditelja i navijača u koji se također moguće učlaniti online, preko naše internetske stranice www.ersteplavaliga.com.“, rekla je Ivana Brkljačić, predsjednica AK Pro Sport koji organizira ovo natjecanje.

Erste grupacija je suorganizator i partner projekta od samog početka.

„Zadovoljstvo mi je što Erste grupa već četvrtu godinu prati ovaj hvale vrijedan projekt. Osim banke, od početka su tu Erste Plavi mirovinski fondovi, a ove godine se priključio i Erste Leasing.“, naglasio je Zdenko Matak, član Uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Novi ambasador lige je i gimnastičar Mario Možnik, europski prvak u vježbanju na preči, a prezentaciji ovogodišnje Erste Plave lige nazočili su i prošlogodišnja pobjednica na 60 metara i u skoku u dalj Lucija Grd, te osvajač odličja u istim disciplinama Luka Trputac, a nazočne je video porukom pozdravila ambasadorica lige Blanka Vlašić.

 

Veliki uspjeh hrvatskih učenika na 12. svjetskoj geografskoj olimpijadi

Erste Plavi i ove je godine bio ponosni sponzor mladih geografa.

Hrvatski geografski olimpijski tim  ostvario je izvrstan uspjeh na 12. svjetskoj geografskoj olimpijadi osvojivši 3 medalje. Ovogodišnja olimpijada održala se u Tveru u Ruskoj Federaciji, od 11. do 17. kolovoza 2015. godine, a naš je tim zauzeo ekipno izvrsno 6. mjesto. Hrvatsku su na ovogodišnjoj olimpijadi predstavljali Petar Bratulić, Fabijan Čorak, Martin Malović i Vedran Mihal.

Još jednom čestitamo našim mladim geografima!

 

 

 

Erste Plavi i dobrovoljci za veću mirovinu ostvarili donaciju za Udrugu Naš život

 

Tijekom mjesec dana trajanja kampanje Tražimo dobrovoljce za veću mirovinu, za svaku sklopljenu dobrovoljnu mirovinsku štednju Erste Plavi donirao je 100 kuna Udruzi Naš život. Po završetku akcije Erste Plavi donirao je ukupno 40.000 kuna. Udruga Naš život koja pruža pomoć starijima i nemoćnima na području Sisačko-moslavačke županije, uložila je novac u nabavku dva defibrilatora za javnu upotrebu u cilju poboljšanja javnozdravstvene skrbi u Petrinji.

Defibrilatori za javnu upotrebu postavljeni su na petrinjskom javnom kupalištu i u „Kući zdravlja“ čime će rana defibrilacija postati dostupnija građanima, što će omogućiti bržu reakciju u slučajevima iznenadnog zastoja srca. Prema podacima Hrvatskog kardiološkog društva od iznenadnog zastoja srca godišnje umre 9.000 ljudi, odnosno jedna osoba svakog sata, a za preživljavanje osobe koja je doživjela iznenadni srčani zastoj ključno je započeti oživljavanje i upotrijebiti defibrilator unutar 3 do 5 minuta od trenutka zastoja srca.

Erste Plavi zahvaljuje svim dobrovoljcima koji su se uključili u kampanju i dali doprinos unapređenju rada Udruge Naš život!

 

Dobrovoljna mirovinska štednja

Uz humanitarni, kampanja Tražimo dobrovoljce za veću mirovinu, imala je i informativni karakter. U sklopu kampanje koja je posjetila deset gradova diljem Hrvatske, građani su u poslovnicama Erste banke i partnera kampanje, Istarske kreditne banke, Wüstenrot stambene štedionice i Splitske banke, mogli dobiti sve informacije o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji, a više od 4.000 građana informiralo se o akciji putem internetske stranice Erste Plavog.

Dobrovoljna mirovinska štednja je neobavezno ulaganje u budućnost koje osigurava dodatne prihode u mirovini. Ako se odreknete jedne kave u kafiću dnevno (10HRK) i uložite taj iznos u dobrovoljnu mirovinsku štednju, uz pretpostavljeni prosječan godišnji prinos od 4% i 15% državnih poticajnih, nakon 20 godina možete zaraditi oko 50.000 kuna više od iznosa koji ste uštedjeli.*

Mirovina bi trebala biti vrijeme kada zasluženo uživamo u plodovima nekoliko desetljeća napornog rada, kada imamo više vremena za aktivnosti kojima se zbog užurbanog radnog ritma, nismo stigli baviti do tada. Putovanja, hobiji, zdravstveni troškovi ili pomoć djeci – sve su to troškovi koji zahtijevaju dodatna materijalna sredstva za opušteno uživanje u mirovini.

S obzirom na dobrovoljni karakter 3. stupa mirovinske štednje, odluka o iznosu i dinamici mjesečnih izdvajanja u potpunosti je vaša. Novac u štednju uplaćujete kada i koliko možete, a dodatne prihode u mirovini možete osigurati već i uplatom u iznosu od 100 kuna mjesečno. Ušteđena mirovina može se isplaćivati već s navršenih 50 godina, bez obzira na to jeste li u radnom odnosu. Uz to, iskoristite li državne poticaje, ostvarujete i dodatnu zaradu od 15% godišnje na uplaćeni iznos.

Prinos ovisi o odabiru mirovinskog fonda koji najbolje odgovara vašim mogućnostima i potrebama. Erste Plavi dobrovoljni mirovinski fondovi tako nude dvije opcije ulaganja: Erste Plavi Protect sa stabilnim i umjerenim rastom prinosa prikladan je za kraće razdoblje do umirovljenja, dok Erste Plavi Expert nudi veće potencijalne prinose na dulji rok uz umjereni rizik ulaganja. Počnite već danas, uzmite budućnost u svoje ruke i omogućite si dodatne izvore financiranja u mirovini jer vrijeme radi za vas!

Za dodatne informacije o Erste dobrovoljnoj mirovinskoj štednji: info@ersteplavi.hr

 

* Izračuni navedeni u primjerima informativni su i nisu jamstvo prinosa u budućnosti niti procjena, odnosno predviđanje dobiti. Uračunata je višekratna naknada.

Erste Plavi pomaže malim sportašima Erste Plave lige

Atletska dječja liga Erste Plava liga naziv je sportske manifestacije u Hrvatskoj koja obuhvaća seriju atletskih natjecanja za najmlađe uzraste, a koji se održavaju diljem Hrvatske, u nekoliko najvećih hrvatskih gradova.

Organizator lige je Hrvatski atletski savez i partneri,  a Erste Plavi mirovinski fondovi su uz Erste&Steiermärkische banku ponosni generalni sponzori.

 

U prve dvije godine na Erste Plavoj ligi trčalo je, skakalo i bacalo više od 8.000 učenica i učenika 3., 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola. Prvoplasirani i drugoplasirani u svakoj disciplini imaju priliku sudjelovati na finalu Erste Plave lige, koje se održava u okviru Hanžekovićevog memorijala, najstarijeg sportskog natjecanja u Hrvatskoj i jednog od najjačih svjetskih atletskih mitinga.

 

Ana Šimić, osvajačica brončane medalje u skoku u vis na Europskom prvenstvu u Zürichu 2014. i ambasadorica Erste Plave lige izjavila je: „I ja sam se počela baviti atletikom u 3. razredu osnovne škole pa mislim da je ovo za djecu savršen ulazak u svijet atletike i sporta. Mnogi od njih će vjerojatno i ostati u atletici i ne vidim ni jedan razlog da na kraju ne završe i u vrhunskom sportu“.

 

Više informacija, rezultate natjecanja, kao i mogućnost prijave potražite na službenim stranicama Erste Plave lige – www.ersteplavaliga.com!

ana-za-web

Erste Plavi pomaže udruzi Naš život

Od ponedjeljka 11. svibnja, do četvrtka 11. lipnja Erste Plavi građanima će ponuditi detaljne informacije o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji, kako bi ih potaknuo na razmišljanje o dodatnim prihodima u mirovini. Info punktovi u poslovnicama Erste banku bit će postavljeni u 10 gradova diljem Hrvatske, a stručnjaci će građanima nuditi sve informacije i odgovarati na pitanja o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji. Osim u poslovnicama Erste banke, edukativni materijali bit će dostupni i u prostorima partnera projekta, Istarske kreditne banke, Splitske banke i Wüstenrot stambene štedionice.

Svi građani koji tijekom trajanja kampanje sklope dobrovoljnu mirovinsku štednju, doprinijet će i radu udruge Naš život kojoj će Erste Plavi za svaku sklopljenu dobrovoljnu mirovinsku štednju donirati 100 kuna.

Udruga Naš život pruža usluge izvaninstitucionalne alternativne skrbi s ciljem unapređenja kvalitete življenja starijih, nemoćnih, invalidnih i radno nesposobnih osoba u njihovom vlastitom domu koji žive na području Sisačko-moslavačke županije.

Tijekom osam godina postojanja, udruga kontinuirano provodi niz programa koji pomažu starijim i nemoćnim osobama u gradu Petrinji i velikom broju okolnih banijskih sela gdje u samačkim domaćinstvima živi veliki broj stanovništva starije životne dobi.

Korisnici usluga udruge Naš život dobivaju pomoć u svakodnevnim aktivnostima poput održavanja domaćinstva, dostave hrane i lijekova, prijevozu do liječnika i posredovanju s institucijama društva, a Udruga pruža i usluge zdravstvene skrbi, fizikalnu terapiju te posreduje u pribavljanju ortopedskih pomagala. U udruzi je zaposleno sedam osoba koje trenutno brinu o dvjestotinjak štićenika kojima omogućavaju i 24 satnu pomoć.

U provedbi projekata poput javno-zdravstvenih i humanitarnih akcija,  edukativnih radionica, i programa kao što je liječnik u vašem domu, Udruga uspješno  surađuje s gradovima i općinama, vijećima mjesnih odbora, centrima za socijalnu skrb i zdravstvenim ustanovama.

Ostale donacije

Erste Plavi i ove godine podržava mlade geografe na svjetskoj olimpijadi u Rusiji

Erste Plavi i ove je godine službeni sponzor hrvatske geografske reprezentacije na 12. svjetskoj geografskoj olimpijadi koja se održava u Tveru, Rusija od 11. do 17.kolovoza 2015. u organizaciji Međunarodne geografske unije (IGU).

Želimo našim mladim geografima puno sreće i što bolje rezultate u teškoj konkurenciji! 

16.ožujka 2015.

Erste Plavi jednokratnom novčanom donacijom podržao osnovnu školu Zapruđe u provedbi ERASMUS+ programa

OŠ Zapruđe jedina je škola u Hrvatskoj uključena u projekt „Poveznica obrazovanja i izbora mog budućeg zanimanja“ ili „Inspiring studies and future careers“. Cilj projekta je pomoći učeniku da se što ranije usmjeri na stjecanje kompetencija za izbor svog budućeg zanimanja.

ERASMUS+ je program Europske unije koji obuhvaća cijeli sektor obrazovanja i osposobljavanja mladih ljudi na cjelovit način. Ciljevi programa ERASMUS+ su modernizacija obrazovanja, poboljšanje vještina, osposobljavanja i zapošljavanja mladih ljudi.

Projekt se financira sredstvima Europske unije, traje tri godine  te uključuje pet zemalja partnera: Estoniju, Finsku, Španjolsku, Njemačku te Hrvatsku.

Sve zemlje partneri tijekom provedbe projekta surađuju kroz niz zajedničkih aktivnosti. One uključuju i međusobne susrete te razmjenu djece i učitelja u trajanju od 5 do 7 dana.

Učenici  škole tako će kroz niz aktivnosti imati priliku stjecati znanje, iskustvo i vještine koje će im pomoći u odabiru svog budućeg zvanja, moći će upoznavati kulturu i jezik zemalja partnera, razvijati digitalne kompetencije i biti aktivni u praćenju tržišta rada te mogućnosti koje im nudi.

Aktivnosti učenika uključuju međurazrednu suradnju te suradnju s cijelim nizom ustanova – obrazovnih ustanova, ustanova za profesionalno informiranje te zapošljavanje, ustanova koje potiču poduzetništvo, medijske kuće…

3.ožujka 2015.

Erste Plavi pružio potporu udruzi Debra

Erste Plavi novčanom je donacijom pružio potporu radu udruge Debra u osiguravanju skrbi za oboljele od bulozne epidermolize „Djecu leptire“.

18.veljače 2015.

I ove godine Erste Plavi stipendira studente djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Od 2010 . godine Erste Plavi kontinuirano podržava i stipendira školovanje osoba kojima prestaje pravo na korištenje domova za nezbrinutu djecu i boravak u udomiteljskim obiteljima.

U 2015. godini nastavljamo stipendiranje četvero studenata, a sve stipendije su dodijeljene na rok od pet godina.

01.01.2015.