Postanite naš Plavi savjetnik

222

O tome kad je pravo vrijeme za donošenje odluke o ulaganju u buduću mirovinu, prednostima ulaganja u III. mirovinski stup te kako se s malim iznosima ulaganja mogu akumulirati dodatna sredstva u mirovini, otkrit će vam naši Erste Plavi savjetnici. Vrijednosti dobrovoljne mirovinske štednje, budućim članovima koji vode brigu o primanjima u mirovini, nastojimo prenijeti uz pomoć naših savjetnika što njihovu ulogu čini ključnom i bitnom.

Imajmo na umu kako prosječna mirovina u Hrvatskoj, ostvarena iz Zakona o mirovinskom osiguranju, iznosi oko 305,26 eura, dok prosječni staž primatelja mirovina iznosi 30 godina. Svaki mjesec za mirovinsko osiguranje izdvajate 20% bruto plaće. Za I stup koji posluje na temelju međugeneracijske solidarnosti izdvajate 15% , a 5% ulažete u svoju mirovinu (II stup – vaš obvezni mirovinski  fond). Dobrovoljna mirovinska štednja nije obvezno izdvajanje i predstavlja III stup. Sama svrha dobrovoljne mirovinske štednje je da se i u mirovini pokuša zadržati standard potrošnje koji može biti smanjen zbog nižih primanja u odnosu na plaću.

Najveća prednost dobrovoljne mirovinske štednje svakako je što, uz redovite prinose u iznosu od prosječno gotovo 6%*, država dobrovoljnoj mirovinskoj štednji dodaje još 15% iznosa godišnjih uplata, a najviše 99,54 eura godišnje, u vidu državnih poticajnih sredstava. Uz godišnju uplatu od 663,61 eura ili mjesečno oko 55,35 eura može se doći do najvišeg iznosa državnih poticajnih sredstava. Osim toga, sredstva u fondu su nasljedna i u slučaju smrti isplaćuju se u cjelokupnom iznosu nasljedniku. Mirovina se može početi koristiti s navršenih 55 godina, bez obzira jeste li u radnom odnosu ili ne.

Ako pak pogledamo iz perspektive poslodavaca koji žele nagrađivati djelatnike uz niže troškove i povećati zadovoljstvo svojih djelatnika kroz male iznose nagrada od 10 do 66,36 eura, dobrovoljna mirovinska štednja, uz pristup poticajnim sredstvima zaposlenicima, poslodavcu omogućuje i korištenje porezne olakšice do 796,34 eura godišnje po zaposlenom. Sam proces ugovaranja je jednostavan, a poslodavac samostalno može mijenjati iznose i dinamiku uplata.

Upravo iz navedenih razloga vodimo brigu da naše Plave savjetnike odlikuju slijedeće karakteristike:

  • etičnost,
  • osobni integritet,
  • usmjerenost na klijente,
  • motiviranost,
  • pristupačnost,
  • poduzetnost,
  • komunikativnost,
  • fleksibilnost i pouzdanost

Od naših savjetnika očekujemo visoku razinu kvalitete pružanja usluga na koju odgovaramo trudom da budemo uvijek dostupni i na raspolaganju, a sve kako bismo im osigurali maksimalnu podršku u njihovom poslu, a samim time i doprinijeli dugoročnom zadovoljstvo naših članova.

Ukoliko se želite angažirati u nuđenju mirovinskih programa bit će nam zadovoljstvo da se priključite našem prodajnom timu i postanete naš vanjski suradnik za prodaju dobrovoljne mirovinske štednje. Osigurati ćemo vam sva potrebna znanja o karakteristikama dobrovoljne mirovinske štednje kao i stimulirajuće provizije.

*Prinosi iz prošlosti imaju informativni karakter i ne predstavljaju indikaciju mogućih prinosa u budućnosti.

Pišite nam

Ulaz za agente