ostale vijesti

Erste Plavi i dobrovoljci za veću mirovinu ostvarili donaciju za Udrugu Naš život

Donacija-Erste-Plavog-Udruzi-nas-zivot

Tijekom mjesec dana trajanja kampanje Tražimo dobrovoljce za veću mirovinu, za svaku sklopljenu dobrovoljnu mirovinsku štednju Erste Plavi donirao je 100 kuna Udruzi Naš život. Po završetku akcije Erste Plavi donirao je ukupno 40.000 kuna. Udruga Naš život koja pruža pomoć starijima i nemoćnima na području Sisačko-moslavačke županije, uložila je novac u nabavku dva defibrilatora za javnu upotrebu u cilju poboljšanja javnozdravstvene skrbi u Petrinji.

Defibrilatori za javnu upotrebu postavljeni su na petrinjskom javnom kupalištu i u „Kući zdravlja“ čime će rana defibrilacija postati dostupnija građanima, što će omogućiti bržu reakciju u slučajevima iznenadnog zastoja srca. Prema podacima Hrvatskog kardiološkog društva od iznenadnog zastoja srca godišnje umre 9.000 ljudi, odnosno jedna osoba svakog sata, a za preživljavanje osobe koja je doživjela iznenadni srčani zastoj ključno je započeti oživljavanje i upotrijebiti defibrilator unutar 3 do 5 minuta od trenutka zastoja srca.

Erste Plavi zahvaljuje svim dobrovoljcima koji su se uključili u kampanju i dali doprinos unapređenju rada Udruge Naš život!

 

Dobrovoljna mirovinska štednja

Uz humanitarni, kampanja Tražimo dobrovoljce za veću mirovinu, imala je i informativni karakter. U sklopu kampanje koja je posjetila deset gradova diljem Hrvatske, građani su u poslovnicama Erste banke i partnera kampanje, Istarske kreditne banke, Wüstenrot stambene štedionice i Splitske banke, mogli dobiti sve informacije o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji, a više od 4.000 građana informiralo se o akciji putem internetske stranice Erste Plavog.

Dobrovoljna mirovinska štednja je neobavezno ulaganje u budućnost koje osigurava dodatne prihode u mirovini. Ako se odreknete jedne kave u kafiću dnevno (10HRK) i uložite taj iznos u dobrovoljnu mirovinsku štednju, uz pretpostavljeni prosječan godišnji prinos od 4% i 15% državnih poticajnih, nakon 20 godina možete zaraditi oko 50.000 kuna više od iznosa koji ste uštedjeli.*

Mirovina bi trebala biti vrijeme kada zasluženo uživamo u plodovima nekoliko desetljeća napornog rada, kada imamo više vremena za aktivnosti kojima se zbog užurbanog radnog ritma, nismo stigli baviti do tada. Putovanja, hobiji, zdravstveni troškovi ili pomoć djeci – sve su to troškovi koji zahtijevaju dodatna materijalna sredstva za opušteno uživanje u mirovini.

S obzirom na dobrovoljni karakter 3. stupa mirovinske štednje, odluka o iznosu i dinamici mjesečnih izdvajanja u potpunosti je vaša. Novac u štednju uplaćujete kada i koliko možete, a dodatne prihode u mirovini možete osigurati već i uplatom u iznosu od 100 kuna mjesečno. Ušteđena mirovina može se isplaćivati već s navršenih 50 godina, bez obzira na to jeste li u radnom odnosu. Uz to, iskoristite li državne poticaje, ostvarujete i dodatnu zaradu od 15% godišnje na uplaćeni iznos.

Prinos ovisi o odabiru mirovinskog fonda koji najbolje odgovara vašim mogućnostima i potrebama. Erste Plavi dobrovoljni mirovinski fondovi tako nude dvije opcije ulaganja: Erste Plavi Protect sa stabilnim i umjerenim rastom prinosa prikladan je za kraće razdoblje do umirovljenja, dok Erste Plavi Expert nudi veće potencijalne prinose na dulji rok uz umjereni rizik ulaganja. Počnite već danas, uzmite budućnost u svoje ruke i omogućite si dodatne izvore financiranja u mirovini jer vrijeme radi za vas!

Za dodatne informacije o Erste dobrovoljnoj mirovinskoj štednji: info@ersteplavi.hr

 

* Izračuni navedeni u primjerima informativni su i nisu jamstvo prinosa u budućnosti niti procjena, odnosno predviđanje dobiti. Uračunata je višekratna naknada.