1170x443.manjepng

Zagreb, 19. rujna 2016. – Erste d.o.o. društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima (Erste Plavi) ponudilo je prvi online zahtjev s potpuno digitalnim načinom učlanjenja u dobrovoljni mirovinski fond. Digitalni zahtjev omogućuje korisnicima da tijekom cijelog procesa, od ispunjavanja zahtjeva za članstvo u dobrovoljnom mirovinskom fondu pa sve do prve uplate, ne moraju fizički doći u poslovnicu Erste banke ili drugih partnera. Popunjavanjem zahtjeva automatski se generira uplatnica s 2D kodom koja omogućava jednostavno plaćanje putem mobilnog bankarstva – “Slikaj i plati”. Sam dizajn zahtjeva se prilagođava uređaju korisnika – od računala do pametnog telefona.

Zahtjev za članstvo moguće je popuniti u bilo koje vrijeme. Nakon što korisnik izabere fond u koji se želi učlaniti te ispuni zahtjev za članstvom, na njegovu e-mail adresu dolazi verifikacijski link, a potom i potvrdni e-mail te uplatnica s 2D kodom koja omogućuje jednostavno plaćanje putem mobilnog bankarstva – “Slikaj i plati”. Prvom uplatom korisnik postaje član odabranog fonda.

Erste Plavi s krajem kolovoza bilježi porast broja novih članova u otvorenim dobrovoljnim mirovinskim fondovima u 2016. godini za više od 18% dok su se uplate novih članova povećale za 30% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prosječna uplata novih članova bilježi rast od 10% i iznosi više od 3.000 kuna, dok su ukupne uplate svih članova porasle za 25%. Značajan broj građana već štedi u dobrovoljnim mirovinskim fondovima, ali unatoč tome Erste Plavi intenzivnim radom na širenju distribucijskih kanala i razvojem online alata nastoji doprinijeti većoj prepoznatljivosti dobrovoljne mirovinske štednje s orijentacijom na poslodavce i mlađe generacije.

Erste Plavi dobrovoljnu mirovinsku štednju moguće je ugovoriti u svim poslovnicama Erste banke, Splitske banke – SG, Istarske kreditne banke, od srpnja 2016. i u svim poslovnicama Wiener osiguranja dok su promidžbeni materijali Erste Plavih mirovinskih fondova dostupni i u prostorima našeg partnera – Wüstenrot stambene štedionice.

Učlanite se u dobrovoljni mirovinski fond online na linku.