Na Zagrebačkoj burzi održan je drugi okrugli stol Akademije Zagrebačke burze u 2015. pod nazivom „Dobrovoljna mirovinska štednja i tržište kapitala“.
 
U diskusiji su sudjelovali Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskoga sustava; Krešimir Gjenero, direktor Allianz ZB d.o.o. društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima; Damir Grbavac, predsjednik Uprave Raiffeisen mirovinskog društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.d.; Marta Meštrov, direktorica marketinga i prodaje ERSTE d.o.o. društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima ; te Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze d.d., ujedno i moderator skupa.
 
„Drago nam je da smo na Burzi otvorili poligon za razgovor o ovom doista važnom pitanju. U razvijenim ekonomijama dobrovoljna mirovinska štednja gotovo je pravilo, a obzirom na demografske trendove, postaje sve aktualnija i u nas. Namjena je dobrovoljne mirovinske štednje osiguranje financijske sigurnosti u starijoj životnoj dobi, a u tom procesu važnu ulogu ima razumijevanje potrebe o preuzimanju odgovornosti za vlastita mirovinska primanja,“ naglasila je Ivana Gažić.
 
U izuzetno zanimljivoj diskusiji sudionici su se dotaknuli važnih pitanja među kojima su i perspektive dobrovoljne mirovinske štednje s aspekta mirovinskog sustava te članova, inozemna iskustva u provedbi dobrovoljne mirovinske štednje, kao i znatan utjecaj investiranja na hrvatsko tržište kapitala.
 
Ispunjena dvorana Zagrebačke burze još je jednom pokazala da postoji veliki interes i potreba za otvorenim diskusijama o ovakvim temama značajnim za sudionike tržišta kapitala, ali i za opću javnost.