shutterstock_63176209-1024x681

 

Rijeka, 20. listopada 2016. – danas je u samom centru Rijeke, na adresi Pod Kaštelom 5,  otvoren prvi ured Erste Plavih mirovinskih fondova u kojem se građanima nude detaljne informacije i edukativni materijali o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji te ugovaranje dobrovoljne mirovinske štednje.

S obzirom na dobrovoljni karakter trećeg stupa mirovinske štednje, odluka o iznosu i dinamici mjesečnih  izdvajanja u potpunosti je na klijentu. Novac u štednju uplaćuje kada i koliko želi, a dodatne prihode u mirovini može osigurati već i uplatom u iznosu od 100 kuna mjesečno. Ušteđena mirovina može se isplaćivati s navršenih 50 godina, bez obzira na to je li klijent u radnom odnosu. Uz to, uz korištenje državnih poticaja, ostvaruje se i dodatna zarada od 15% godišnje na  godišnje uplaćeni iznos.

Erste Plavi s krajem rujna bilježi porast broja novih članova u otvorenim dobrovoljnim mirovinskim fondovima u 2016. godini za više od 16% dok su se uplate novih članova povećale za 35% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prosječna uplata novih članova bilježi rast od 16% i iznosi više od 3.000 kuna, dok su ukupne uplate svih članova porasle za 23%. Značajan broj građana već štedi u dobrovoljnim mirovinskim fondovima, ali unatoč tome Erste Plavi intenzivnim radom na širenju distribucijskih kanala i razvojem online alata nastoji doprinijeti većoj prepoznatljivosti dobrovoljne mirovinske štednje s orijentacijom na poslodavce i mlađe generacije.

Radno vrijeme Erste Plavog ureda u Rijeci je ponedjeljkom od 12:00 do 19:00 sati, a od utorka do petka od 09:00 do 16:00 sati.

Ako se želite priključiti Erste Plavom timu, saznajte više na linku.