Kvalifikacijskim natjecanjima u Osijeku i Splitu (27. i 28. travnja) započinje četvrta sezona Erste Plave lige, jedinstvenog atletskog natjecanja osmoškolaca na kojem je u prve tri godine sudjelovalo više od 12.000 učenika.

„Radimo ovo natjecanje jer se u Hrvatskoj pokazala potreba i prostor za nečim sličnim. Kako bismo što bolje povezali sve zainteresirane, od ove godine imamo i Klub roditelja i navijača u koji se također moguće učlaniti online, preko naše internetske stranice www.ersteplavaliga.com.“, rekla je Ivana Brkljačić, predsjednica AK Pro Sport koji organizira ovo natjecanje.

Erste grupacija je suorganizator i partner projekta od samog početka.

„Zadovoljstvo mi je što Erste grupa već četvrtu godinu prati ovaj hvale vrijedan projekt. Osim banke, od početka su tu Erste Plavi mirovinski fondovi, a ove godine se priključio i Erste Leasing.“, naglasio je Zdenko Matak, član Uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Novi ambasador lige je i gimnastičar Mario Možnik, europski prvak u vježbanju na preči, a prezentaciji ovogodišnje Erste Plave lige nazočili su i prošlogodišnja pobjednica na 60 metara i u skoku u dalj Lucija Grd, te osvajač odličja u istim disciplinama Luka Trputac, a nazočne je video porukom pozdravila ambasadorica lige Blanka Vlašić.

© G.I. Tepeš

© G.I. Tepeš