trazimo_dobrovoljce_700x200
 
 
Od ponedjeljka 11. svibnja, do četvrtka 11. lipnja Erste Plavi građanima će ponuditi detaljne informacije o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji, kako bi ih potaknuo na razmišljanje o dodatnim prihodima u mirovini. Info punktovi u poslovnicama Erste banku bit će postavljeni u 10 gradova diljem Hrvatske, a stručnjaci će građanima nuditi sve informacije i odgovarati na pitanja o dobrovoljnoj mirovinskoj štednji. Osim u poslovnicama Erste banke, edukativni materijali bit će dostupni i u prostorima partnera projekta, Istarske kreditne banke i Wüstenrot stambene štedionice.
 

Raspored info punktova u poslovnicama Erste banke:

  • Knin: utorak 12.05.
  • Pula: srijeda 13.05.
  • Novigrad: četvrtak 14.05.
  • Bjelovar: utorak 19.05.
  • Split: srijeda 20.05.
  • Križevci: četvrtak 21.05.
  • Crikvenica: ponedjeljak 25.05.
  • Lika Delnice: četvrtak 28.05.
  • Zagreb – Zrinjevac: ponedjeljak 08.06.
  • Velika Gorica: utorak 09.06.

 

Dobrovoljna mirovinska štednja

Dobrovoljna mirovinska štednja je neobavezno ulaganje u budućnost koje osigurava dodatne prihode u mirovini.

Prosječna mirovina u Hrvatskoj iznosi oko 3.400 kuna za više od 40 godina staža. Ako se odreknete jedne kave u kafiću dnevno (10HRK) i uložite taj iznos u dobrovoljnu mirovinsku štednju, uz pretpostavljeni prosječan godišnji prinos od 4% i 15% državnih poticajnih, nakon 20 godina možete zaraditi oko 50.000 kuna više od iznosa koji ste uštedjeli.*
Mirovina bi trebala biti vrijeme kada zasluženo uživamo u plodovima nekoliko desetljeća napornog rada, kada imamo više vremena za aktivnosti kojima se, radi užurbanog radnog ritma, nismo stigli baviti do tada. Putovanja, hobiji, zdravstveni troškovi ili pomoć djeci – sve su to troškovi koji zahtijevaju dodatna materijalna sredstva za opušteno uživanje u mirovini.

S obzirom na dobrovoljni karakter 3. stupa mirovinske štednje, odluka o iznosu i dinamici mjesečnih  izdvajanja u potpunosti je vaša. Novac u štednju uplaćujete kada i koliko možete, a dodatne prihode u mirovini možete osigurati već i uplatom u iznosu od 100 kuna mjesečno. Ušteđena mirovina može se isplaćivati već s navršenih 50 godina, bez obzira na to jeste i u radnom odnosu. Uz to, iskoristite li državne poticaje, ostvarujete i dodatnu zaradu od 15% godišnje na  uplaćeni iznos.

Prinos ovisi o odabiru mirovinskog fonda koji najbolje odgovara vašim mogućnostima i potrebama. Erste Plavi dobrovoljni mirovinski fondovi tako nude dvije opcije ulaganja: Erste Plavi Protect sa stabilnim i umjerenim rastom prinosa prikladan je za kraće razdoblje do umirovljenja, dok Erste Plavi Expert nudi veće potencijalne prinose na dulji rok uz umjereni rizik ulaganja. Počnite već danas, uzmite budućnost u svoje ruke i omogućite si dodatne izvore financiranja u mirovini, jer vrijeme radi za vas!

Za dodatne informacije o Erste dobrovoljnoj mirovinskoj štednji: info@ersteplavi.hr

 

Erste Plavi pomaže udruzi Naš život

Svi građani koji tijekom trajanja kampanje sklope dobrovoljnu mirovinsku štednju, doprinijet će i radu udruge Naš život kojoj će Erste Plavi za svaku sklopljenu dobrovoljnu mirovinsku štednju donirati 100 kuna.

Udruga Naš život pruža usluge izvaninstitucionalne alternativne skrbi s ciljem unapređenja kvalitete življenja starijih, nemoćnih, invalidnih i radno nesposobnih osoba u njihovom vlastitom domu koji žive na području Sisačko-moslavačke županije.

Tijekom osam godina postojanja, udruga kontinuirano provodi niz programa koji pomažu starijim i nemoćnim osobama u gradu Petrinji i velikom broju okolnih banijskih sela gdje u samačkim domaćinstvima živi veliki broj stanovništva starije životne dobi.

Korisnici usluga udruge Naš život dobivaju pomoć u svakodnevnim aktivnostima poput održavanja domaćinstva, dostave hrane i lijekova, prijevozu do liječnika i posredovanju s institucijama društva, a Udruga pruža i usluge zdravstvene skrbi, fizikalnu terapiju te posreduje u pribavljanju ortopedskih pomagala. U udruzi je zaposleno sedam osoba koje trenutno brinu o dvjestotinjak štićenika kojima omogućavaju i 24 satnu pomoć.

U provedbi projekata poput javno-zdravstvenih i humanitarnih akcija,  edukativnih radionica, i programa kao što je liječnik u vašem domu, Udruga uspješno  surađuje s gradovima i općinama, vijećima mjesnih odbora, centrima za socijalnu skrb i zdravstvenim ustanovama.

 

* Izračuni navedeni u primjerima informativni su i nisu jamstvo prinosa u budućnosti niti procjena, odnosno predviđanje dobiti. Uračunata je višekratna naknada.